Rukometaši Srbije sa selektorom Tonijem Đeronom (©MN Press)
Rukometaši Srbije sa selektorom Tonijem Đeronom (©MN Press)

Konačno, lepe vesti: Đerona i Cupara negativni, nema više pozitivnih, Orlovi opet lete

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 22:18

Rukometna reprezentacija Srbije danas se vratila trenažnom procesu posle dva dana pauze zbog korona virusa

Posle kiše – ogrejalo je sunce i rukometnu reprezentaciju Srbije. Dva dana trajala je drama u Staroj Pazovi, čak 10 pozitivnih nalaza na virus korona, od čega šest reprezentativaca, selektora Tonija Đerone i još trojice članova stručnog štaba. Trenizni su bili prekinuti u sredu. Međutim, Orlovi opet lete, opet su u trenažnom procesu u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije. Na Božić su nastavljene pripreme za Evropsko prvenstvo koje počinje za šest dana u Segedinu.

Dobre vesti da više nema pozitivnih slučajeva. Negativnan test u petak imali su selektor Toni Đerona i golman Vladimir Cupara koji su među prvim zarazili virusom korona u našem taboru.

Izabrane vesti

Ukoliko u narednim danima ne bude novih pozitivnih testova, Srbija će biti kompletna na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i utakmice u prvoj rundi u Segedinu sa Ukrajinom (13. januara), dva dana kasnije sa Hrvatskom i u poslednjem duelu Grupe C sa olimpijskim šampionom Francuskom 17. januara.

Podsetimo, posle provobitnog tvrdokornog stava Evropske rukometna federacije da zaraženi igrači na mogu na teren bar 14 dana, EHF je posle pritiska većine saveza u četvrtak odlučio da smanji karantin na pet dana, odnosno da igrač može na teren ako ima dva negativna PCR testa.

Prethodnih dana zaraženi rukometaši su bili Vladimir Cupara, Bogdan Radivojević, Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović. U stručnom štabu, pored selektora Đerone, pozitvini nalaz imali su trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić.

Plasman u narednu rundu šampionata i selidbu u Budimpeštu izboriće dve najbolje selekcije.

Da dobra atmosfera i pozitivan duh nije napustio Orlove govori i ovaj snimak. Veselo je u Staroj Pazovi, bazi rukometne reprezentacije Srbije. Groznica šampionata Starog kontinenta drma sve u taboru Orlova.

DANSKA SA KVOTOM 2,30 JE PRVI FAVORIT ZA EVROPSKU KRUNU. POGLEDAJTE I OSTALE KVOTE MOZZARTA ZA ŠAMPIONA STAROG KONTINENTA.

Nadamo se da je korona prošlost i da će svi zdravi na megdan u Segedinu naredne nedelje.



tagovi

Evropsko prvenstvo u rukometuep u rukometuToni ĐeronaRukometna reprezentacija SrbijeVladimir Cupara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara